Tro på oss

Text, musik & solist: Tommy Skaresund. Gitarr, trummor, bas, orgel, kör, produktion: Jonas Wadenbrandt

Spotify / iTunes / Wimp /

TommySkaresund BildEgen
Tommy Skaresund

34 årig ensamstående tvåbarnspappa från Uddevalla. Arbetar som fritidspedagog. Jag tror att alla människor har något att berätta på olika sätt, vare sig det är med hjälp av bilder, böcker, dikter, muntliga berättelser, texter, melodier eller helt enkelt med sina kroppar.  Att nå ut och förmedla det man vill säga och att på något sätt röra vid människors inre och få dem att känna och tänka. Det är sånt som inspirerar mig. Lyckas man, om så bara med att beröra en enda människa på det sättet, så har man kommit långt i livet. Användarnamn på Diva: Skare

Hur låten kom till
Jag levde i en relation som höll på att falla isär. Det fanns mycket starka känslor men vi hade drivit ifrån varandra. Jag kände att jag vill uttrycka vad jag kände på något sätt och försöka få henne att inse hur mycket jag älskade henne. Jag nynnade en melodi och började skriva textramsor tills jag fått med vad jag ville säga. Sjöng in på diktafon men insåg att jag aldrig skulle kunna sjunga den rakt upp och ner för henne och att det behövdes melodispel i bakgrunden så jag ringde en vän som är grym på gitarr och bad honom kompa och så spelade vi in i hans kök… Låten handlar väl egentligen om hopp, att våga ha en tro på kärleken och att man tillsammans kan komma vidare även om förhållandet krisar. Men också om att våga släppa taget och stå ensam kvar för att låta den man älskar ge sig ut och pröva sina vingar.

Samarbete med andra medlemmar Jonas Wadenbrant har producerat låten och det har varit riktigt kul och en helt ny upplevelse för mig att sjunga i studio och se låten växa fram. Om allt vill sig ”illa” kanske vi får jobba tillsammans igen ;)

JonasWadenbrant3
Jonas Wadenbrandt
Jonas 41 år, musiker, pedagog, producent & jag driver företaget ”Wadenbrandt All Dance And Music” tillsammans med min fru, som inriktar sig på musik och dans. Jag spelar de flesta instrument t.ex. trummor, bas, gitarr, piano samt sång, jag brinner för att det ska vara ett hantverk dvs. riktiga instrument, inte programmerat. Startskottet som låtskrivare var när jag hittade musikprogrammet Cubase, för Atari -94 & kunde musicera och göra musik på egen hand. Runt 2006 började jag göra egen musik på allvar, jag jobbade vid sidan om musiklärartjänsten som studiotekniker i min källare. Har gjort en massa backtracks, som t.ex. på Simon Issas cover ”I Don’t Wanna Be” i X-Factors Tv-produktion (Sverige) 2012 mm. Musik för mig lever, precis som en bit trä – det behöver bara kärlek & omtanke. Jag har spelat med en massa svenska artister genom åren tex. Sara Löfgren, Jessica Andersson, Robert Wells, Christer Sjögren, Anders Lundin, Kim Fransson, Wicktoria Nilsson, Christina Lindberg mm.
Användarnamn på Diva: Wadenbrandt

Text till Tro på oss
Du älskade mig, det var inte det
Det var det du sa, du sa: vi får se
du vet inte, inte vad du vill
Du sa vår kärlek är stark,
men räcker den verkligen till

Jag önskar dina tvivel kunde försvinna
För kroppen känns så kall, och själen så tom
Du lämnar mig och du flyger ut
Så du flyr bort från mig, men kanske hittar hem till slut

Du vet inte vad, du ska känna
Du vet inte vad, du ska tro
Men du kan tro på oss, ja tro på oss
Du kan tro på oss, tro på oss

För när ensamheten knackar på min dörr
Och jag tänker alla tankar jag tänkt förr
Då släpper jag allt och ser på våra barn
Och då ser jag dig, jag ser dig du är här

Du vet inte vad, du ska känna
Du vet inte vad, du ska tro
Men du kan tro på oss, ja tro på oss
Du kan tro på oss, tro på oss

När jag ser tillbaks på allting som jag gjort
Blir det klart för mig, varför du säger nej
Fick jag göra om allting skulle jag göra det fort
Men jag kan inte vända tiden, bara finnas här för dig

Du vet inte vad, du ska känna
Du vet inte vad, du ska tro
Men du kan tro på oss, ja tro på oss
Du kan tro på oss, tro på oss

Om du vill gå, på okänd mark, då finns jag här och väntar på dig
Om du vill gå, på okänd mark, då finns jag här och väntar på dig