Stay with me

Solist: Gladys del Pilar. Gitarr, bas, keyboard, kör: Steffen Karlsson. Trummor: Mattias (Malte) Rosenqvist. Kör: Caroline Wallström, Magnus Jansson

Spotify / iTunes / Wimp /

gladys-del-pilar-mindre

Gladys del Pilar
Hon föddes i Ecuador och flyttade till Sverige som sjuåring och var till en början bosatt i Örebro. Gladys mamma märkte snart hennes och tvillingsysterns stora musikintresse och såg till att de fick gå i den Kommunala Musikskolan. Under sitt praktikår i gymnasiet jobbade hon på klädaffären Gul&Blå i Örebro. Dit kom en dag sångaren i gruppen “Big Deal” och frågade om systrarna ville bli deras körtjejer.

Tvillingarna var med i “Big Deal” i fyra år. Gladys syster hoppade av tidigare för att bli mamma. Under den tiden hann de skaffa en komplett studio. Gladys och teknikern som jobbade där bildade gruppen “Real Power” och spelade in House- och club musik. De fick skivkontrakt med SWE MIX som var ett skivbolag som vågade satsa på den nya musikvågen med House/Hip Hop/Soul- och Dance-musik. Gladys började jobba med Denniz Pop och singeln “Made up my Mind” blev en stor hit och toppade listorna. Dr. Alban fanns på samma skivbolag, och turnerade tillsammans i Europa med Gladys som gästartist. 1992 fick hon utmärkelsen “Årets Nykomling” på DJ Music Awards.

1993 blev något av Gladys genombrottsår då hon var jag med i uppsättningarna “Abba the True Story” på Berns och “Fame” på Chinateatern. Samma år fick hon Hjalmar Berglund-stipendiet i Örebro. 1994 var Gladys med i Melodifestivalen och kom på andra plats med “Det vackraste jag vet”, slagen med enbart fyra poäng av Roger Pontare och Marie Bergman.

1995 sattes krogshowen Hot’n Tot upp på Berns. Det var Gladys, Blossom Tainton, Vivian Cardinal och Francesca Quartey. Showen blev en succé och de började turnera med den ute i landet.Samma år åkte hon, Göran Fristorp och Johan Lanqvist på en mycket uppskattad kyrko-turné i södra Sverige. 1996 släppte hon sitt första album “Movin’ on” på Eagle Records.

Hon vann Melodifestivalen 2002 som medlem av Afro-dite med låten Never Let It Go. Singeln sålde platina inom en månad, och fullängds-CD:n gick in direkt på 13:e plats på listan över de 40 mest sålda albumen i Sverige. Recensionerna är positiva och efter segern i Melodifestivalen medverkade Afro-Dite ytterligare en gång i tävlingen; 2003 med låten Aqua Playa.

På vårkanten lämnar Gladys Afro-dite och börjar återigen jobba på egen hand med gospel och storband över hela Sverige. Året avslutas med en miniturné – Relive The Beatles – tillsammans med Triple & Touch och A Hard Days Band och en längre julturné – Årets Julkonsert 2003 – över hela Sverige tillsammans med Christer Sjögren, Charlotte Nilsson, Triple & Touch, Ragnar Dahlberg, Magnus Spångbergs Orkester och Örebro Gospel. Gladys gjorde i Melodifestivalen 2004 åter ett soloframträdande i tävlingen med Baby I Can’t Stop. Hösten 2009 blev det musikaldags för Gladys igen, tillbaka på China Teatern i succén ”Hairspray”. Hon var också körledare för Örebro i Körslaget 2012.

När låtskrivaren Skye Eyks spelade upp idén till “Stay with me” sa Gladys genast ja och spelade in låten mellan jobben i Göteborg där hon varit aktuell i musikalen “Rock of Ages” under våren 2014.

Från Stockholm till Dalarna
Skye Eyks är en låtskrivare musikproducent född i Stockholm men uppväxt i Dalarna, har sina influenser i allt från R&B till Electronic musik. Användarnamn på Diva: Skyeykes

Text till Stay with me
Don’t go, stay with me, stay with me, I need you now
Don’t leave, stay with me, stay with me, in this life
Without you I can’t sleep, without you I can’t breath
and my heart is breaking
Without you there’s no meaning, don’t you dare leaving

In this cold world
Stay with me, stay with me, I need you now
Don’t leave, stay with me, stay with me, im scared tonight
Without you I can’t sleep, without you I can’t breath
so now it’s really over, in this final hour
In my arms you can rest

I can feel your breath to my chest, and i can feel it weaken slowly
and in this endless moment, I’m blessed to be here
I wish I could stop the time now, then we could live forever
And nature has its own course, if only we could just run
wish I could stop the time

Kör (wish I could stop the time now , then we could live forever)
I can feel your breath  ——— to my chest

Kör (wish I could stop the time now , then we could live forever)
wish I could stop the time  , then we could live for – ev —- er

Don’t go , stay with me
Don’t leave, stay with me

In my arms you can rest,  you can rest ——–
Don’t go ——-   I need you now