Proud

Solist: Helena Salo. Text: Mia TerngårdMusik & produktion: Stefan Lebert, Janne Paavilainen

Spotify / iTunes / Wimp /

HelenaSaloBildPJ Samuelsson
Helena Salo
Musiken har alltid funnits i mitt liv. På scenen stod jag första gången när jag var 5 år då jag trippade upp på scenen och sjöng inför tusentals människor.  Efter den gången skjutsade mina föräldrar mig runt hela Sverige och jag sjöng på många olika ställen. När jag var åtta år spelade jag in mina första skivor, två barnskivor på finska. Anledningen till att det blev på finska är att jag har mina rötter i vårt östra grannland.

Genom åren har jag sedan spelat in fler skivor, några singlar och två fullängdare. Sommaren 2011 släppte jag en singel där en av låtarna heter The Memory of Your Love. Det är min allra första egenskrivna text och jag är väldigt stolt över den. Genom åren har jag sjungit både i radio och TV. Under våren 2010 deltog jag i TV 4 och deras program Talang. Jag blev framröstad som svenska folkets favorit i semifinalen, vilket tog jag mig ända till den stora finalen.

Jag har också hunnit med att sjunga i dansband under många år. Numera sjunger jag musik från andra genrer. Jag sjunger många olika slags musik när jag är ute på framträdanden, såväl låtar med tempo som lugnare låtar. Musikal och pampiga ballader ligger mig dock varmt om hjärtat. Har sedan melodierna stor spännvidd rent musikaliskt är jag ännu mer nöjd. Låten Proud passar mig som handen i handsken. Jag tycker väldigt mycket om den, både text och musik. Faktum är att jag redan i en första lyssning hörde låtens potential.

Om ni vill veta mer om mig eller kanske kontakta mig har jag en hemsida. Där finns alla kontaktuppgifter. På Youtube finns många olika klipp om ni söker på mitt namn. Användarnamn på Diva: hesal22

 

Mia MistMia Strand
Mia Terngård

Har äntligen efter att fått vänta i många år ”joinat” 40+ klubben. Är gift med en fantastisk man som är ”Den som gör mig vacker” sedan 1993. Vi har två tonårsbarn, en tjej och en kille som båda klarar sig väldigt bra själva. Jag är i grund och botten en entreprenör och har gärna flera projekt på gång. Många bollar i luften är lite den personen jag är. Jag har alltid älskat att sjunga och även om min röst inte är ”fantastisk” så sjunger jag gärna Karaoke och 2010 hade jag min kollega och vän Stefan Lebert med mig på scenen i Melodifestivalen. Det var jättekul men jag skulle aldrig mer vilja stå där igen, däremot så vinkar jag gärna ifrån Green Room som låtskrivare.

Jag har gjort en massa saker i mitt liv (inte konstigt med tanke på min ålder) Jag har jobbat som datalärare på ABF, varit distriktchef på ett klädföretag, jobbat som marknadsassistent och konsult för ett flertal företag som t.ex AstraZeneca och Volkswagen Personbilar, jobbat som marknads- och säljchef i Thailand för min mans byggföretag. Sedan har musiken alltid varit viktig och tanken att skapa något för ”okända” låtskrivare och solister har varit en gnagande idé under flera års tid innan den 2013 blev verklighet. Samtidigt som DivaMusic får fler medlemmar och släpper sitt första samlingsalbum så kommer jag att börja en utbildning för att uppfylla en annan dröm jag haft att bli Hår och Make Up Artist. Användarnamn på Diva: mistmia

 

StefanMozart
Stefan Lebert

Just nu driver jag DivaMusic, men har också ett förflutet som reseledare, undersköterska, operettkör, tävlingsdans, teater, resebranschen och bott utomlands 15 år och drivit olika företag… men trots det så finns fortfarande mängder med saker kvar på min ”bucket list” att bocka av. Så var det ju detta med musiken också! Det har blivit mer av arr, produktion och inspelningsteknik senaste åren som känns spännande att fokusera på. Livemusik är alltid härligt att lyssna på oavsett genre, men de gånger jag sitter framför en symfoniorkester så händer nåt i min kropp! Har därför inriktat mig mer på att få stråkar, träblås, brass och slagverk att harmonisera – svårt, men väldigt kul när man får till det. Proud är ett försök i den riktningen.

Jag samarbetade även med min kollega Janne Paavilainen som jag studerade tillsammans med på Studio Blue. Han bidrog med formen på låten, programmerade trummorna, spelar elbas samt distad gitarr på några takter i slutet. Lite cross-over från de symfoniska instrumenten måste tillåtas… Tillsammans satte vi en ära i slutmixen att inte, som man lätt gör vid tidsbrist, haka på en de-esser på sångspåret, slänga in limiter och kompressor på masterspåret, utan tog ett par extra veckor på oss att mixa och fixa för hand – något man inte alltid har tid med.

Ska också avslöja att arbetsgången kring just denna låt faktiskt starkt inspirerade till idén att skapa ett nätverk av duktiga Låtskrivare, Solister och Producenter som på något sätt kan hjälpa varandra när man kör fast. Så för mig personligen så fungerar Proud också som en symbol för DivaMusic, det som startats och nu pågår för fullt. Fortfarande i sin linda men med en spännande framtid framför sig. Så Proud gör mig stolt av flera anledningar! Användarnamn på Diva: steleb

 

JannePaavolainenFotoEgen
Janne Paavilainen

Min “karriär” började runt -87 i Finland då vi startade garageband med ett par kompisar… punk och hårdrock förstås! Senare speed och thrash metal. Jag spelade huvudsakligen bas men i ett par projekt hade vi en lat trummis, så jag fick ofta svettas bakom trummorna också. Akustisk gura skaffades tidigt för att spela och komponera hemma. Har också kört med några akustiska projekt.

Runt -03 lärde jag mig att det var ganska enkelt med hemstudio på dator och jag började köpa instrument och utrustning för att komponera, spela in och producera. Den vägen är jag fortfarande på och aktiviteten har bara växt sedan dess. Musikalisk utbildning: Ljudtekniker och producent, Studio Blue 2010-2012. Annars är jag för det mesta självlärd. Har pluggat ett par månader flamenco (gura och percussion) i Spanien samt några kurser i gitarr och piano på folkhögskolor.

Huvudsakliga intresset är dock soul/electro/fusion, akustisk finlir, samt tung metal. Gillar progressiva och experimentella inslag i musiken. Stor fan av t.ex. Sade, Kate Bush och Tool. Älskar samarbete i den kreativa biten i musikskapandet, med rätt personer så får man uppleva definitionen av synergi och mycket glädje. Intresset för den tekniska biten i musikproduktion kommer också naturligt och förstärks med ingenjörsyrket i “andra livet”.

Samarbetet i Proud med Stefan var intressant då utmaningen var att jobba med ett stuk som jag aldrig annars skulle jobbat med… målsättningen var att få en musikalballad lite mindre tråkig ;) Användarnamn på Diva: Paawo

Mia berättar att texten har en verklighetsförankring

Strax före jag började högstadiet och jag blev allt mer osäker på mig själv. Idag kan jag skoja om att jag nog fortfarande har rekordet på den snabbaste tiden genom kapprummet. Tänk om någon ville prata med mig??? Ibland gick jag t o m en omväg för att slippa. Jag var aldrig mobbad eller särskilt retad, bara väldigt blyg. I slutet av åttan fick jag bytt bort mina jätteglasögon mot linser, jag ställde mig på skolavslutningen inför 500 personer och sjöng ”För då lyser en sol” och fick stående ovationer som blev början till mitt nya jag! Sången och musiken blev en viktig del i mitt liv.

Proud handlar om hur jag kände mig och hur jag känner mig idag och att jag är stolt och glad över den person som jag har blivit, jag är stolt över att vara JAG! Jag hoppas att det finns fler där ute som kan ta till sig texten här nedanför och Helenas fantastiska sätt att förmedla låten på!

Text till Proud
Since I was a little girl
I have struggled with my confidence
Afraid of saying the right things
Scared of taking too much space
Afraid of showing that I
Am a person with so strong believes
Holding back, keeping out of things
That was never meant for me

Look at me now
I’m proud of who I am
I’m proud of who I have become
I’m proud of being the person
Who stands up for what I believe
I’m proud of being me

Since I was a little girl
I have struggled with who I wanna be
Afraid of showing my right face
Listen to what people would think
Afraid of showing that I
Am a person with so strong believes
Holding my feelings back
Not showing who I love

Now I’m standing strong
I know where I belong

Look at me now
I’m proud of who I am
I’m proud of who I have become
I’m proud of being the person
Who stands up for what I believe
I’m proud of being  

Look at me now
I stands up for what I believe
I’m proud, I am proud of being
I’m proud of being me

 

FOTON Janne Paavilainen: Studio Blue. Thelma Lebert: egen. Stefan Lebert: Up With People. Helena Salo: PJ Samuelsson. Mia Terngård: Jonas Frost