Kärlek kan göra ont

Solist: Lena Andersson. Text: Mia Terngård. Melodi: Maria Staaff. Musik & produktion: Chris Eriksson

Spotify / iTunes / Wimp /

LenaAnderssonS:VfotoEgen

Lena Andersson
Jobbar idag som rektor och förskolechef på två skolor, är gift och har två barn.  Musiken har alltid funnits i mitt liv och jag stod på scenen redan som barn. Under uppväxten tog musiken den största delen av tiden tillsammans med dans och teater. Utbildade mig till musikal- och showartist och hann med en del uppsättningar innan jag lade dansskorna på hyllan. Idag ligger country och rock mig närmast om hjärtat även om jag inte hinner sjunga så mycket nu för tiden. För några år sedan spelade jag in mitt första egna album med covers hämtade från countryrockens artister. Albumet heter “This One”. När jag var yngre var jag ute och turnerade med ett dansband i flera år och denna låten kändes modern och rolig att göra.

 

MistMia
Mia Terngård
Har äntligen efter att fått vänta i många år ”joinat” 40+ klubben. Är gift med en fantastisk man som är ”Den som gör mig vacker” sedan 1993. Vi har två tonårsbarn, en tjej och en kille som båda klarar sig väldigt bra själva. Jag är i grund och botten entreprenör och har gärna flera projekt på gång. Många bollar i luften är lite den personen jag är. Jag har alltid älskat att sjunga och även om min röst inte är ”fantastisk” så sjunger jag gärna karaoke och 2010 hade jag min kollega och vän Stefan Lebert med mig på scenen i Melodifestivalen. Det var jättekul men jag skulle aldrig mer vilja stå där igen, däremot så vinkar jag gärna ifrån Green Room som låtskrivare. Jag har gjort en massa saker i mitt liv (inte konstigt med tanke på min ålder) Jag har jobbat som datalärare på ABF, varit distriktschef på ett klädföretag, jobbat som marknadsassistent och konsult för ett flertal företag som t ex AstraZeneca och Volkswagen Personbilar, jobbat som marknads- och säljchef i Thailand för min mans byggföretag. Sedan har musiken alltid varit viktig och tanken att skapa något för ”okända” låtskrivare och solister har varit en gnagande ide under flera års tid innan den 2013 blev verklighet. Samtidigt som DivaMusic får fler medlemmar och släpper sitt första samlingsalbum så kommer jag att börja en utbildning för att uppfylla en annan dröm jag haft att bli Hår och Make Up Artist.

Inspirerades av gamla förhållanden och av min make
Maria lallade en melodi för mig och frågade om jag kunde skriva en text. Den första texten blev på engelska och låten hette då “No Tears”, sedan ville vi testa den på Lotta Engberg så då skrev jag en svensk text istället. Lotta tackade nej och deltog i Mello med Christer Sjögren istället. Vi frågade en av mina “ärkefiender” från skoltiden som sjöng in den och den tävlade i Svensktoppen Nästa. Idag är Lena en av mina absolut bästa vänner. Under högstadietiden och gymnasietiden var vi lite konkurrenter och jag erkänner villigt idag att hon är och alltid har varit en mycket bättre sångerska än mig! Min älskade make gav mig inspiration till en textrad “din blick är kallare än is”, han kan bli lite sur för det ibland för inofficiellt kallar jag den “göra-slut-låten” Har man svårt att gå vidare och har ett brustet hjärta tycker jag att man kan lyssna på texten. Den handlar inte om min man såklart men innan honom så hade jag ju några killar som jag gärna kunde spelat låten för.

Text till Kärlek kan göra ont
När jag ser dig, fryser kroppen till is
Och jag ber dig, att lämna mitt liv
För jag har fått nog nu,
och jag kan alla turer som du brukar dra

Jag mår så bra, jag vill bara leva mera
Jag lovar dig att jag springer för mitt liv och bort från dig

Kärlek kan göra ont men om jag
Vågar att ta steget, ifrån dig
Kan mitt liv bli som en dröm
Inga tårar, ensam är jag starkare
Kärlek gör ont ibland, men jag vet jag kan
Bli starkare, mitt liv är inte du

När du ringer, kan jag lägga på
Jag kan säga, att det är slut
För du är förlegad,
och du känns alltför dammig och inaktuell

Det känns så bra, hela min kropp vibrerar
Att lämna dig det är det bästa som jag nånsin gjort

Kärlek kan göra ont men om jag
Vågar att ta steget, ifrån dig
Kan mitt liv bli som en dröm
Inga tårar, ensam är jag starkare
Kärlek gör ont ibland, men jag vet jag kan
Bli starkare, mitt liv är inte du

Om jag skulle ångra mig
Och ta tillbaka dig i mitt liv, (mitt liv, mitt liv)
Din blick är kallare än is
Jag ska springa för mitt liv, mitt liv

Kärlek kan göra ont men om jag
Vågar att ta steget, ifrån dig
Kan mitt liv bli som en dröm
Inga tårar, ensam är jag starkare
Kärlek gör ont ibland, men jag vet jag kan
Bli starkare, mitt liv är inte du

FOTON Mia Terngård: Jonas Frost. Lena Andersson: egen