Bind en myrtenkrans

Solist: Ulrica Thörnqvist. Text och musik: August Rex. Elbas: Martin Klem. Cello: Stina Larsdotter. Producent, arr, flygel, trummor, percussion: Jonas Wadenbrandt

Spotify / iTunes / Wimp

UlricaThörnqvist fotoEgen2
Sångrösten på Bind en myrtenkrans

Jag heter Ulrica Thörnqvist. Är född och uppvuxen i Luleå och har återvänt till rötterna för några år sedan, efter att ha bott i södra Sverige i många år. Jag är uppvuxen i en familj där musiken alltid haft en central plats. Själv är jag en sångerska, som nästan sjungit sedan före jag kunde prata. Jag har sjungit både solo och i olika körer. Min röst gör sig bäst i lite softare låtar och ballader men jag utmanas gärna i andra genrer också.

Samarbete med andra medlemmar
Gillar verkligen idén med DivaMusic! Att en låtskrivare och en producent från Trollhättan matchas ihop med en sångerska från Luleå. Jag sätter mig på ett flyg och åker ner till Trollhättan, för att spela in låten Bind En Myrtenkrans, i Jonas studio med låtskrivaren August på plats. Dagen innan avresa drabbas jag av en riktigt kraftig förkylning som direkt satte sig på hals och stämband.

Men med hjälp av mängder av varm honungsmjölk, och mycket peppning och support från låtskrivare och producent får vi en slutprodukt som vi kände oss riktigt nöjda med. Utöver samarbetet med August, Jonas och DivaMusic så fick jag även en annan samarbetspartner. BD Pop i Luleå ställde generöst upp med ekonomisk support och finansierade min resa till Trollhättan. Användarnamn på Diva: Ulrica. Hemsida

 

AugustRexBildEgen
Låtskrivaren August
Mitt namn är August Rex, jag bor i Trollhättan och har hållit på med musik sedan 14 års ålder. Jag har provat flera olika instrument och musikstilar som kommit och gått, men har alltid hållit fast vid att komponera. ”Bind en myrtenkrans” gjordes egentligen redan under tidigt 00-tal men hade då annan text och byggde på rocksättning med distade elgitarrer, men nu kändes det som att den behövde en total makeover – ny text, nytt arr. Inspelningen var mycket trevlig då jag fick möjlighet att samarbeta med två Diva-medlemmar som jag inte tidigare kände – Jonas som bor i samma stad och Ulrica som flög ner från Luleå.
Användarnamn på Diva: August-Rex. Hemsida

 

JonasWadenbrant2
Producent och multiinstrumentalist
Jonas 41 år, musiker, pedagog, producent & jag driver företaget ”Wadenbrandt All Dance And Music” tillsammans med min fru, som inriktar sig på musik och dans. Jag spelar de flesta instrument t.ex. trummor, bas, gitarr, piano samt sång, jag brinner för att det ska vara ett hantverk dvs. riktiga instrument, inte programmerat. Startskottet som låtskrivare var när jag hittade musikprogrammet Cubase, för Atari -94 & kunde musicera och göra musik på egen hand. Runt 2006 började jag göra egen musik på allvar, jag jobbade vid sidan om musiklärartjänsten som studiotekniker i min källare. Har gjort en massa backtracks, som t.ex. på Simon Issas cover ”I Don’t Wanna Be” i X-Factors Tv-produktion (Sverige) 2012 mm. Musik för mig lever, precis som en bit trä – det behöver bara kärlek & omtanke. Jag har spelat med en massa svenska artister genom åren tex. Sara Löfgren, Jessica Andersson, Robert Wells, Christer Sjögren, Anders Lundin, Kim Fransson, Wicktoria Nilsson, Christina Lindberg mm.
Användarnamn på Diva: Wadenbrandt

Text till Bind en Myrtenkrans
Bind en myrtenkrans.
Knyt ditt röda band.
Se dig i spegeln.
Och släpp sen bilden.

Gå med nakna steg
genom daggen ner.
Du närmar dig stranden
Doften av vatten.

När alla glasen glittrar på vårt bord
och till en formlös gröt blir alla ord.
Jag slutar veta för att börja tro.
Jag hakar upp mig på ingenting, på ingenting…

Klänningen breds ut.
Håret svävar ut.
Ett ljudlöst eko stiger mot himmelen.

När alla glasen glittrar på vårt bord
och till en formlös gröt blir alla ord.
Jag lyfter blicken från vår runda jord.
I rymden ekar ett Ingenting, ett Ingenting…

Steglöst i daggen
Uppknutet är ditt band
Och stilla på ytan flyter en myrtenkrans