FixHit – en Premiumtjänst

Hur använder jag tjänsten FixHit?
FixHit är en tilläggstjänst som ingår i ditt Premiummedlemskap! När du skapat en melodisnutt eller skrivit en text så har du i juridisk mening per automatik blivit upphovsmakare och äger rättigheterna till det du skapat. En låt består oftast av text, melodi, musik och slutligen en produktion som får den att låta på ett visst sätt.

Ladda upp
Du kan lägga upp en Mp3 med ett track, melodi eller text insjungen med eller utan ord. Väljer du att lägga upp ett dokument med text eller noter så är det också en väg att gå för att presentera din låtidé.

Via FixHit ger du andra Premiummedlemmar tillgång till din låtidé för att du ska hitta ny kompetens som kan förädla och ta din idé ett steg närmare färdig produktion. Du lägger upp dina idéer och samtidigt beskriver vilken inriktning du tänkt dig alternativt lämnar fria händer till nya kreativa idéer. Ju tydligare önskemål du har desto lättare infrias dina förväntningar. Du har i samband med första uppladdningen vetorätt till vem du vill samarbeta med.

Om du inspireras av en förädlad version som tar låten vidare till nya höjder så ska självklart upphovsrätten delas med den som gjort detta möjligt! Även en solist med “rätt” röst kan i slutändan vara avgörande för om låten lyfter eller ej. Känner du att du har svårigheter med ett generöst tankesätt så undvik tjänsten FixHit.

På albumet ”Från Byhåla till Storstad” så har vi många lyckade exempel på hur en låtidé tagit sig från byrålådan till färdig, utgiven produktion när man har valt att samarbeta och delat upphovsrätten med de som varit med och skapat låten. En låt som man själv tror på och har en andel i är man beredd att jobba för.

I din profil hittar du en flik om FixHit där du kan ändra namn, beskrivning samt ta bort tidigare uppladdade filer.

Ladda ner
Överst på hemsidan finns en länk till FixHit där du går in utifrån rollen som Topliner, Lyricist, Trackmaker eller Producent för att aktivt erbjuda din hjälp att förädla eller färdigställa uppladdade låtidéer som du känner dig inspirerad av. Även om tio medlemmar laddar ner en låtidé och förädlar t ex en text med nytillkommen melodi, eller färdig mix och produktion, så ligger vetorätten på den eller de som jobbat med låten på föregående nivå. Inga anspråk på ersättning ska göras för ”ogjort arbete” då vi utgår från kreativiteten och glädjen i musikskapandet men samtidigt accepterar att vi trots allt har olika tycke och smak.

I samband med att du som text- eller låtskrivare har accepterat t ex ett track gjort av en annan DivaMusic medlem så har ni per automatik delat upphovsrätten mellan er. Ni väljer själva att använda er av Divas meddelandefunktion eller egna kontaktvägar. Ni bestämmer också vem av er som laddar upp en förädlad version av er gemensamma låtidé som behöver ytterligare hjälp från fler medlemmar.

När du laddar ner någon annans verk på din dator tar du också på dig ett ansvar att vårda färdigt som ofärdigt material, av respekt för upphovsrätten! Du bekräftar att du förstått och accepterat innebörden av FixHit oavsett om du laddar upp eller ner en fil. DivaMusic loggar elektroniskt alla händelser som sker under tjänsten FixHit.

Ni är förstås välkomna att skicka in färdiga alster till demo@divamusic.se om ni inte har andra planer för låten. Låt oss göra bra musik!