Skivsläpp & demo

trattgrammofon

Så hade plötsligt hösten slagit klorna i sommaren och vunnit kampen även om den var seglivad. Nåväl, detta händer ju varje år så det är väl inte alla som hänger läpp för det. Vi ser istället fram emot en rad andra positiva saker som lyser upp himlen i vår tillvaro. Det omtalade skivsläppet har vi inte glömt bort utan jobbar på i allra högsta grad och tänker släppa på några låtar till för att vara fler som är inblandade och ge variation till skivan samt hjälpa till att sprida och få den spelad. Ni vet väl att det krävs fler än några myror för att bygga en stack? Ju fler vi är desto lättare går det! Har några riktigt lovande låtar på ingång och det ska bli kul att se vad ni tycker sedan. Låtar för skiva två är också påbörjad så smått.

När vi startade DivaMusic visste vi inte riktigt vart det skulle bli flaskhalsar i flödet. Vi visste att registrering och uppladdning med mera var tvunget att vara helt automatiserat och det har vår Webbmaster ordnat galant så inget behöver göras manuellt utan kan flyta på när som helst under dygnets 24 timmar. Däremot var vi inte beredda på att vi skulle få in så mycket mejl och låtar till vår Demo adress. Har man lagt ner ett antal timmar och dagar på sin demo vill man ju förstås ha en återkoppling. Och för att få en återkoppling så krävs det att någon har hunnit lyssna och skrivit ner tankar och i vissa fall konstruktiva åtgärdsförslag. Här har vi nu försökt strukturera om arbetsflödet så vi kan ge snabbare återkoppling. Vi behöver dock hjälp med att man skickar in de demos man själv tror på som Mp3 i separata mejl. Ibland får vi iCloudlänkar med tiotals olika demos och låtar via andra länkar och det blir för tungt för oss att hantera. Så in med en Mp3 per mejl och skriv ditt användarnamn också samt övriga kontaktuppgifter, alternativt funderar vi på att göra en formulärsida och få in de uppgifter vi behöver direkt så förenklar det för alla.

Vi skickade ju ut en förfrågan i en tidigare blogg där vi letade textförfattare/topliner till en bakgrund som en av medlemmarna hade skickat in. Vi fick genast in första texten nästa morgon!! Efter en vecka hade ett tjugotal hört av sig. Vecka två sökte vi solister som kunde göra texten och låten rättvisa och där kastade man sig över uppgiften återigen. Därefter efterlyste vi producenter och vi har inte hunnit svara dem ännu då Musikmässan och en massa annat kommit mellan. Vi inser att vi hamnade i en ny flaskhals där manuellt arbete stoppar kreativiteten. Vi är så stolta över alla våra medlemmar som är så kreativa och entusiastiska så vi har bett vår Webbmaster programmera och automatisera vår nya tjänst som nu är under utveckling och kommer få namnet FixHit. Detta tror vi kommer bli superbra och underlätta att hitta samarbetspartners som tar musiken framåt. Vi har ett par Premiummedlemmar som dessutom efterfrågat ett liknande upplägg redan och är tillfrågade om de kan vara med under utvecklingsarbetet vilket vi är glada för. Är du också intresserad att vara med i utvecklingsarbetet via mejl och/eller Skype vid några tillfällen så hör av dig. Enda kravet är att du är registrerad som Premium då tjänsten kostar att utveckla och därför endast kommer erbjudas till våra Premiummedlemmar.
Tills vidare önskar vi fortsatt skön höst med bra musik i lurarna!
DivaMusic/Stefan